+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

mereka dan ibu mereka
Monday, May 23, 2011 | 10:11 PM | 0 cakap cakap
hey hey..hye kawang kawang.. slm slm. :)

hari nie aq nk membebel psl mak.atao ibu,atao mama,ummi,bonda, atao ape saje lah yg korg panggil..yelaa,,hari ibu da abis,aq tao.haha.act,tade kaitan pon ngn hari ibu..

hmmm,aq yakin bile korg da besar nie kannnn,, *ceyh besar* makin ramai org yg korg kenal knn.makin byk kawan korg..makin byk org yg korg syg..makin byk korg dgr cite tentang life org laen. same goes to me.. bile korg spend time ngn mmbe2 korg in long term,contoh nye dok hostel kannn,,korg bule tgok kan relation diorg ngn parents,siblings and bf or gf diorg..

oke aish,intro tak payah nk panjang sgt.mls org nk bace weyhhhh.hahaha.. ;p oke oke..




CERITE SI 'A'
budak A nie kann,rapat sgt ngn mak nie.kirenye mak dy nie ibarat mmbe dy.hari2 maen msg ngn mak dy.every single thng dy cite ngn mak dy.dy gado,dy happy,dy ape ape je lah,sume cite..and mak dy pulak tak bape rapat sgt ngn adk bradik A yg laen..and parents dy pon cam ade problem,so mak si A nie agak alone lah kot sjk A duk hustel.but,diorg keep in touch hari2..err,jeles gak,sbb aq pon tak kol or msg mak aq hari2..and aq rase tak ramai yg msg mak diorg 24/7.kan kannnn.. erm,mak dy sgt sporting bg aq sbb aq tgok dy cite sume bnde kat mak dy..yelah,kalao nk banding ngn aq,cite aq tapis2 jugek lah.haha..erm,,dolu2 ade sumone ckp dy social,,aq tade lah rase dy social,tp kn,aq cam pelik dy bule kuar uma,hang ngn membe2 and blk uma satu due pagi.even dy kuar ngn boy pon,mak dy tak bising..fine,ko g lepak2 makan2 je,,.tp pade aq lah,aq dgr pon mcm takot.bagi aq dy sepatutnye tak buat cmtu.dy tak patut gune kepercayaan mak dy dan bargaul bebas.*bebas sket je kot,entah*..tade lah,i talk as a girl,yg aq rase kite nie org pompuan kene behave sket.ta bule lah nk huha huha sgt..skang nie mcm2 bule jadi.even kawan baek (laki) sendiri pon tak bule pecaye..hanye perlu berjage jage syg..betul doe.conclusion,dy patut behave sket dan tak slh gune kepercayaan mak dy tu. :)

* sory babe.aq bukan nk kutuk kaw,tp kaw kene pikir blk kot,,jage diri,,jgn sng sngt nk kuar tgh2 mlm,,even mak kaw tak ckp pape,dan sound like aq yg keypo2,tp ni sume sbb aq amek berat psl kaw :)




CERITE SI 'B'
oke,yg B nie pulak, laen plak cite nye..aq kwn ngn dy da lame,and she's my bestfriend :) oke,B nie nk kuar uma,punye lah susa.susa gile.even nk kuar ngn mmbe pon mak dy susah sgt nk bagi.aq kesian jugak kdg2 ngn dy.smpi lah aq knl dy,,aq diberi tanggungjawab utk jage dan slalu nasihat kn dy.mak dy yg suruh aq buat sume tu.haha.aq nk gelak jugak kadang2.sbb aq pon manusie biase,same mcm dy,satu kepale lagi ngn dy..jadi mcm mane yea.nk ckp lebeyh2 nnt nampak poyo,tp mak dy yg soh aq tgok2 kn dy.haish haishh.aq pon peningg.. err,sampai satu tahap,mak dy kol aq dan soh aq nasihatkn dy supaye tak over2 bercinte.awww!mati laa,,aq pon over,,cano den nk buek.hahaha..dy nk kuar ngn bf dy,tp mak dy tak tao and aq kene cover line.adehh,,tape weyh,aq tak kesah.aq tak kesa utk cover dy smpi bile2,even dy kawin nnti pon aq jadi pengapit dy.HAHA..tp,,aq rase dy kene jujur ngn mak dy..ntah la,bukan ape weyh,kate kate sorg ibu ni bukan bule buat maen,,aq takut snanye..hmmm,aq cume harap dy bule jage dy dan jgn terlalu percaye org yg baru kite knl even kite syg dy sgt,sbb syg kite utk org tu tak bule menandingi kasih syg ibu,..

*babe,utamakan mak kaw oke..sory kalao kaw terase,aq syg kaw,,jgn hanyut sgt k.aq tao aq tak bape layak nk ckp nie sume kat kaw,tp,aq cume nk kaw jage diri je k..





CERITE SI 'C'
haa,,nie lagi satu punye kes..kawan aq si C nie,,lagi parah kot.. mak dy punye jage dy,sampai sanggup ikut g mane je..jage maksud nye tak pecaye ke hape ke,aq pon ta tao.. haha.. sampai kan aq nk g cc ngn dy pon,,mak dy masok cc skali.dan tgok je kitorg online.haha..lawak doe time tu.tp tu da lame lah.aq ta tao lah mak si C nie mcm tu lagi ke tak..hehe..klaka klaka..

*babe,haa,aq tao kaw tak bace pon blog aq.hee.tp jgn nk tak puas ati je ngn mak kaw,.dy syg kaw lah,,sbb tu dy buat camtu.cume care dy pelik sket kot.hihi.lame tak jumpe kaw.heee.




CERITE SI 'D'
D dan mak dy sgt rapat.rapat lah since ayah dy da tade..ape2 hal dy akan cerite kat mak dy.dan aq rase dy sorg anak yg bule diharap kot dan abg yg baek mungkin.mak dy pon sng kot ngn dy..upss,,da tao gender plak kn.tett...oke,D ni slalu jeles psl aq ngn family aq.haha.aq pon pelik.tp dy ckp ahh dy jeles sbb dy ngn family dy tak mcm aq ngn family aq.oke babe,laen org laen hal kn.so,dy patut bersyukur dy ade family yg oke dan mak yg best..dan dan dan,mslh budak nie ade lah utk meluahkn rase syg dy kat mak dy.hee,,aq tao lah dy laki,mmg lah susa sket kn,tp tak slh utk ckp iloveyou kat mak kite,mcm aq buat hari2 kat mak aq.hehe,,dtg kat mak,peluk dan ckp 'mak,i love you'.. bnde ni nmpk simple tp bermakne.seyes seyes! dan kalao ade special day,contoh hari ibu lah plg simple,dy nie susa sgt nk wish,dgn alsn,tak penah celebrate pon dan malu nk ckp yg dy syg mak dy..

*bro,,tak payah segan utk menyatekan rase cinte kaw kat mak kaw,,ngn awek kaw bukan maen gebang2 lagi kn,takkan ngn mak tak bule..even kaw laki,da bsr pulak tu kn,tp tak slh utk peluk cium mak dan ckp 'syggggg mak!'




HAHA.mcm2 kan cerite..snanye byk lagi story psl nie..mcm2 pattern,aq da dok hustel dr form4,,mcm2 aq dgr..ade yg mak garang gile,ade yg mak sporting gile,ade yg mcm kawan,mcm kakak..hee.. watever it is,,kite sume kene hargai mak kite.. *bunyi mcm entry hari ibu.err?* haha.tak lah,tak kire lah mak kite tuh ngam ke tak,,dy tetap mak kite dan dy hanye nak yg terbaek utk kite..takde ape yg lg penting slaen mak dan ayah kite.smentare ade,,tell them how much do you love them..betul,kalao tak nnt,menyesal..oke skrg sume pegi cari mak masing2,,cium cepat.cium kat kening tao,tu slh satu perkare yg menentukan syurge kite. :)



Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.