+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

berubah ape yg perlu di ubah :)
Wednesday, August 3, 2011 | 1:03 AM | 2 cakap cakap
assalamualaikum.

"Kekuatan itu tidak boleh ditunggu, tapi ia perlu dibina. Allah tidak akan mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga kaum itu mengubah keadaannya sendiri."


Allah takkan mengubah kalau kite tak berubah. :)


hmmm,.. "weyh,kaw da lain eh", "kaw dah matang" ..tu yg aq dgr lately.. yes yes and yes. berubah.. sgt subjektif ye perkataan tu. tp bagi aq perubahan memerlukan kekuatan. mcm hadith kat ats tu,kekuatan perlu di bina.. mcm mana aq ade kekuatan? muhasabah..muhasabah diri and i found that aq jaoh sgt ngn Allah.mmg aq solat and mengaji hari hari,tp aq relise that kenape mcm tak tersentuh hati aq bile aq buat sume amal tu.kenape tak bergetar jiwa aq saat aq mendengar kalimah agung tu, kenape aq tak menangis sbb rindu kan Dia..ya Allah.. sedih dgn diri sendiri. aq mcm hidup tanpa arah selama umur aq. subhanallah..


ape yg buat aq terdetik? isu couple. fine semua org da lali dgn isu ni dan islam.and yes,aq da terfikir byk kali.tp still mcm pandang gune lutut.kenape?sebab tade kekuatan,sebab lemahnya iman,sebab tak rindukan Allah. .astaghfirullah.. and secare jujur,aq pernah decide utk berhenti dr bende ni once.tp aq cume bertahan beberape mggu. kenape? sebab tade kekuatan,sbb tak cari kekuatan,sbb tak bina kekuatan..dan bile aq tengok sorg kwn aq nie berubah,,aq terfikir kenape aq tak bule berubah,kenape die bule jd seorg yg petah berkate2 tentang islam tp aq tak.padahal,dy same je mcm aq mase kat kolej dulu.i mean,dy biase2 je..kenape dy bule berubah,tp aq tak. oke,aq cube talk dgn dy,,pasal isu nie..dy bagi aq link mcm2 tentang isu nie..dari org yg tade hati membace isu isu mcm ni,aq tibe2 jd kelu..muhasabah dan terus muhasabah diri.ya Allah,banyak nye dosa aq. T_________T skrg dah berjaye :')


aq dah buat keputusan,dan aq yakin.dan aq cari kekuatan dari sahabat sahabat aq. secare jujurnya, group ilmu infinity yg aq join kat fb tu byk sgt2 membantu aq. aq rase aq kecik sgt,aq rase aq mcm tade nilai kalao nk dibandingkan dgn org yg byk ilmu nya tentang islam..tade perkare yg dpt buat hati aq lega selain bertafakur kpdNya..kenape aq baru rase nikmat berdoa,kenape aq baru rase rindu pada Nya,kenape aq baru menangis kpdNya ,kenape aq baru rase penyesalan.astaghfirullah..bule bayangkan tak aq hidup tanpe cinta Nya selame nie.. ikhlas ke amalan amalan aq sebelum nie.. =.='


aq tukar cinta si dia kpd cinta Allah swt, aq tukar rindu si dia kpd rindu Allah swt. and yes,tade benda yg buat aq bahagie selain dr ape yg aq baru lakukan.setiap saat aq rindukan Allah.masyaAllah,indah tak indah lah knnnnnn ;D . menyesal dan menangis sepuas puas nya kerana aq terlalu leka dr mengingati Nya. astaghfirullah..


aq berubah.yes,melangkah setapak utk itu. susah..tp aq nekad..ape yg susah nye? mcm mane aq nk mulakan langkah baru..org akn pelik,org akan pandang aq like "ala minah nie,yek yek je" or else, "alaaa,tak payah nk poyo sgt",and yes aq kena telan..so telan je lah..


families,adk masih mcm dulu..berbeza nya fizikal dan penampilan,,bukan utk buat korg tak selesa or whatever..adk tao family kite biase biase je,,tp ni yg adk pilih..andai kate perangai masih annoying dan menyakitkan hati,tegur lah.. i'll having my on way to change it.. tp bukan mendadak..give me some space,give me some times..insyaAllah,,adk akan turunkan ego dan pendirian serendah rendahnya utk terima teguran kalian..yes,adk sorg yg keras kepale,kuat melawan,kdg2 terbiadap sikit dan nk menang je kan..haha.tp tlg bagi kepercayaan beserta sedikit ruang dan waktu utk adk buang tu semua.keluarga kite bende paling indah yg Dia bagi pnjm kat adk,jd i will not waste it..

kwn2, lagi2 boys, aq mntk maaf kat korg ye.. kalao ikhtilat antare aq dan korg sume slame nie mcm tak terjage,aq mntk maaf.harap lepas nie korg fhm ye. tade lah smpi nk putus sahabat,insyaAllah tak,tp mcm tu lah.sume org kena jage ikhtilat nie sbnr nye. takde mslh kalau nk text or call aq tp utk yg bermanfaat je eh. sory kalao aq buat korg rase pelik.and yes,aq tak nak jd org yg dulu.mntk maaf atas segale kegedikan aq dan kemengade-ngade'an aq serta kemenggodaan aq *err,apekah* .sory. +_____+


girls,,mntk maaf jugak,aq slalu ajak korg gosip gosip(mengumpat) kn.mntk maaf sgt sgt.. sesungguhnya dosa mengumpat adlh lebih besar dr berzina.. hmm,aq byk spend time ngn korg kn,aq harap korg bule maafkan mulut aq.dan aq harap korg akn igt kan aq bile aq terleka. dan aq mntk maaf jugak kalao aq tak join korg berbual bual..insyaAllah aq join kalao aq rase ade manfaat nye..insyaAllah.


aq tak bule berubah terus 100%.aq byk khilafnye.byk sgt..andai kate terlepas perkataan perkataan yg tak baik,tlg tegur aq.. andai kate aq menyinggung hati kalian,let me know and i'll drop my ego utk mintak maaf.andai kate ade perkare yg aq lakukan yg buat korg terasa,,tlg sedarkan aq..insyaAllah aq terima..


aq mntk maaf kat semua org..dr semua aspek,dari semua sudut..tp aq harap semua org tade lah nk pelik sgt dan tade lah nk kaku sgt nk kwn ngn aq skrg. =.=' hihi.. masih mcm dulu lahhh,,cume berubah ape yg patut di ubah.. insyaAllah..


whoooott whoott!! yaww yaww.. oke sume org! chill chill!! regangkan otot sumenye! ;p haha.. mcm serius sgt je kan entry.mesti bace smbil gosok gosok mate..hik hikkk.. dun worry,,aq masih menulis blog,dan takde lah nk jadi skema sgt kannn..lepak chillll :) berubah sekadar yg patut di ubah :D

oke bebeyh? oke then! ;) *terlebih nk cerie plak kn.=.='


assalamualaikum.bye!

love,
aisyahira melan :)


Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.