+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

universiti pertahanan nasional malaysia bebeyh!!
Wednesday, September 14, 2011 | 7:14 PM | 4 cakap cakap

Assalamualaikum. ;D

Hey peepssss!!! Nahhhhh,,gile lame aq tak on9..since registration 6 sept hari tu.. haiiihh,,kolej kediaman aq block baru,so wifi mcm erkkkk sket..so redha je laaaaa.. so,how was the orientation??? It was like oooooooo emmmmm jayyyyy!!! Haha.. let me story the things!

Oke,,first jejak kaki kat meja pendaftaran rase ketakkkk semacam. Padahal second time dah nie,after had an interview hari tu. Hmmm. =.=



Registration

Then,,pegi lah register semua kannnn.. pastu masuk kolej kediaman yg,, wellllll I can say the asrama very superb lah..sbb kolej baru.baru siap!! Freshies amat lah! Tp ade lah kekurangan here and there.. and ade lah jugak perkare yg mendukacitakan..tade line phone!! Tp kire bersyukur jugak lahh,,kat bilik aq kat tepi tngkap ade lah jugak line.blk yg blkg2 uh mmg tade langsung.. sympathic! +___________+



Roommate

Well ,,Alhamdulillah dpt roommate yg oke.yang paling penting,,pembersih!!! Ouh mannn,,aq sgt berdoa dpt roomate yg pembersih.haha..aq da la kaki kemas jugak kn.tade lah kemas sgt,but I hate sepah sepah nie..ade 4 org,,2 melayu,2 cina,2 bidayuh. Hany,jean and nav. :) yg best skali,aq,hany ngn jean satu kelas. Osem bebeyh!!! Then diorg best gile,tak berkira,,even baru smggu lebih,tp best lahh..bule share evrythng.alhamdulillah,,Dia dgr doa aq.sbb bagi aq roommate nie somehow sgt penting bile dikaitkan dgn asrama. Well,I have it now :)


Orientation

Okeeeee!! This is the main point of the entry! Climax lah senang cite. Haha.. lps parents da balik semua, MOSis (minggu orientasi siswa) pun start..tell u whattttt,, utk first day tu,,kitorg da start kena ragging da woihhh..terus2 je ade latihan fitnessss! Can u imagine,aq dok uma dekat 4 5 bulan menambah lemak,, tup tappppp kena push up,lari, star jump segala. =.= ouh mannnn.. esok nye bangun pagi bdn semua start sakit dahh..aq cam cekal kan hati dan pujuk diri je kan.this is just warming up bebeyh.haha.. then hari kedua,,lagi teruk lahhh kannn..sorg lambab,semua kena punish.g memane semua kena cukup satu platun.. mmg mandi sebelum tido je lah knnn.series tak sempat buat pape.. sgt lahhh rushing gile.. kena cangkung lame2,kena buat star jump yg sgt lah lain dgn star jump yg penah aq buat,,kena squad jum yg serious semput gilaaaa,,kena sit up,kena push up yg stail laki punya tu ,tade guna guna lutut ye ladies. Haha.. and kat sini diorg guna term ‘ladies’ and ‘guys’.. tade pelajar pompuan plajar laki ogeyh.. mase mule2 dgr ladies2 nie,aq mcm nk nyanyi lagu rossa tu je. Haha.. lagi satu yg agak awkward kat sini,,there is no panggilan kakak dan abg okeyh.. semua nya tuan dan puan. And one of the rule kat sini, wherever, whenever and whatever,, always kena greet diorg like ‘assalamualaikum tuan’,,even diorg tua setahun je. =.= nahhhh.. fineee,,sgt awkward at first. Tp lyn kan je lahh.. pastu,,yang tak best nye,, aq betul2 kena jage tlinge aq..tp rase mcm tak mampu je. Haha. Sebab here and there mmg maki maki je weyh.. army knnnn.fhm2 je lahhh.. b*d*h, s**l, b*ng*ng.. semua semua lah! Sedih jugakkkk.. ape bule buat,istighfar je yg mampu. :( tp seniority time MOSis sgt sgt jelasssss oke.. hmm,ntah lahh.. btw, MOSis da habishhhh..osemmm bebeyh!


Team building

Kat sini ade due jenis students, satu kadet, satu awam which will be PALAPES.. hmm kadet tu diorg mmg asasi kat sini la.so agak senior lah kan kalao nk ikut kan sbb diorg da stahun kat sini. Majority is guys. Ladies 20% je kuttttt. Diorg register one day after awam students.. masa second day tu,semua kumpul ramai2 and kumpul ikut coarse.. aq kan engineering kannn..guess what! Dlm ratus ratus student engineering tu, 8 org je ladies.. bule imagine takkkkkkk mcm mane!!! Scary gilaaaa okeeeee.. dah lahh budak2 kadet mcm agresiffffffff gilaaa!! Haha.sbr je laaaa. Pastu kitorg kena pecah in grup for LDK.. for mine, 20 sumthng guys,and I’m the only girl.. ya Allah,,tuhan je lahhh tahu mcm mane feeling aq masa tu.da lah baru second day time tu..mmg first meeting tu aq senyap je lahhh. =.=’ betul lahhh kate ieza barney aq tu,aq akan kena ayam kat sini. Haha.. sedih gila weyhh.. serious aq rase mcm ayam. Erkk.hehe.. hmm,,grup aq plak tu ramai yg mechy,fhm2 je lahh mechy student nie mmg superb agresiffff kalao nk bandingkan ngn yg lain.haha.suke hati je buat assumption sndiri.haha.bia lahh! Hmm,time LDK tu was fine kut.. second and third meeting aq mcm da get into sket lahh..tp still mcm ayam2 lagiii.haha..


Class

Fiuhhh..student civil engineering ade 40 org,ladies 4 org. haha. Kesian gilaaa ogeyhhhh.. so,kitorg di divide into 2 class lah. 20 20 kann. Thank god,4 org ladies tu dlm kelas yg same.so aq satu kelas ngn roomate aq and ade sorg budak kadet :) first class,oke lahhh..fine je btw.. and aq rase agak secure dgn ape yg aq pakai. Haha.. serious lah weyhhhh,,betulllll..bile pakai mcm nie,aq rase lagi selamat lagi2 kat tempat yg mejoriti nye laki.. tak kesa lahhh org nk kate ape ngn tudung labuh aq kan, and I love my self. and I believe that guys mcm segan nk kacao2 org mcm aq. Haha..betull lahhhh..aq rase lahhh.sbb laki ni kan gatal sket knn,,lagi2 bile ade gengggg,,mula lahhh nk act like tak cukup kasih syg. So, Alhamdulillah,, aq selesa dgn keadaan skrg.. aq bukan lahhh nk jadi org yg lain,,tade lah nak jd pasif sopan santun malu malu kucing semua, islam tak suruh mcm tu pun syg.. I just have to jage aurat aq sebaik mungkin,jage ikhtilat aq, dan tak jadi syadid sgt sbb kena consider mcm2 kat sini, dan cuba utk jage pandangan,jage perangai and most important,jage hati weyhhhhh.. ramai laki weyhhhh kat siniiii!!!! Iman kena kuattt!! insyaAllah.. haha.. ;) pastu kannnn,,yg best knnn,,kitorg tak panggil ketua class,tapi dipanggil IC.. bile nk bagi slm, kena duduk sedia,,pastu IC akan ckp strength of the class,. Haha.omelll gilaaa.. university lain takdakkk weyh!! Bangga jappppp. ;p


Environment

Erkkk..suasana kat sini oke lahh kut. Cuma agak scary mane2 kaw pergi semua laki. Haha.. perempuan sikittttttt… redha aish redhaaaa.. :’) hmmm,,semua org pakai uniform kat sini,,sgt smart lah weyh..sukaaa sukaaa!! Kitorg yg tahun satu nie, belum dpt uniform,maybe lambat kottttttt… nnt da pakai uniform msti osem kn knnn..even aq sbnr nye agak berat hati sbb tudung masuk dalam baju =.= tp takpe lahh,,smoga Allah redha,insyaAllah :’)


Latihan ketenteraan

Nahhhh,,ini aq sukaaa! Ceyhh,,belum start suke lah kaw aishhh,,kang dah startttt ,, speechless baru tao! Haha.. erm,,sbnr nye kitorg semua belum sure lagi,sbb nnt ade screening utk masok PALAPES (pasukan latihan pegawai simpanan).. so tak tao lahhh semua dpt msuk ke tak palapes nie. Sbb ade test medical fizikal semua. Rase nye mggu nie kot.. doakan aq dpt masok!! Tp senior ckp,,, biase nye semua bule masukkkkk kalao takde sakit kronik dan bmi lepas. So,insyaAllah aq lepas.pray for me bebeyh!! Hmm, kalao aq masuk palapes nie,,aq tak tao lah aq bule balik uma ke tak.haha. sbb 2 mggu,training sabtu ahad,,2 mggu lagi tade training .. kalao tak silap lahh.in that case,mmg susa nk balik uma kan..even cuti sem pun,,kitorg kena masuk hutan,kem semua.. hmmm.takpe laaa.. da masuk sini kena komited bebeyh! insyaAllah aq bule buat!! :D



Fiuhhhhhh,,julingggggg tak mate kalian bace entry aq yg amat panjang nie? Wehuuuu.. just to share ape yg aq rase kat UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA ni!! Semua perasaan dlm satu hati..


insyaAllah,dipermudahkan segala urusan kat sini ,,mcm moto time MOSis, “takde yang takde,takde yang tak tahu,takde yang tak boleh” ..nak tanak kene adapt semuanya :) doakan yg terbaik utk aq yeah.. slm :)



leftenan muda wannabe :D



Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.