+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

self motivation bebeyh!
Wednesday, October 5, 2011 | 4:50 PM | 2 cakap cakap
Assalamualaikum :)

whooottt whootttt.. :D kalian ohhh kaliannn,,kalian prasan tak aq da lame tak letak gamba kat blog nie.erk? entry aq pun sketul sketul je kan,,hihi..mood utk berblogging mcm ade tade je lately..uhukk uhukk..mntk maaf utk fan fan patik.aicehh,,kaw ape tao?! aq ade fan lahh.. aweeesomeeee! oke dah,berenti merepek.. *hambarrrr..

oke hari nie aq nk cerite sket pasal self motivation.. :) bagi aq lahh kan ,self motivation sgt penting woihh..kalao kaw yg tak motivate diri kaw,sape lagi woihh. hihi.. aq rase en en,,mase aq darjah 6 je aq suke lepak kat bilik kaunseling,,pastuh tak dak dahh weyhh.. sbb aq rase aq lah raje kaunseling segala kaunseling.aweeeeessomeeee! *lempang laju laju. =.='

ohooo..tade lahh,,mungkin sbb kaunseling tu utk yg ade mslh kritikal dr aq kot.aq pikir cm tu lahh.dan aq mcm tade kepentingan pape pun utk jmpe kaunselor. what did i do? SELF MOTIVATION! yeahh bebeyh.. same ade kite sedar atao pun tidak,,kite yg mengubah hidup kite.. otak kite akan trime pakai ape yg kite ckp dr org lain ckp.kaw tak rase?aq rase! kaw tak rase g main jaoh2..haha. what should we do? mcm mcm lah awokk.

1)muhasabah diri,,buat monolog dalaman lah sng cite..diri sendiri berbual dgn diri sendiri.omel kan??aq slalu buat weyh.. utk first time,kaw akan rase kaw mcm org gile,tapi lame2 ,kaw akan rase kaw comel.MUAHAHAHA.. *baling pasir.

2)sentiase remind kan diri utk jd yg lebih baik..contoh,kaw bermalas malasan di atas katil,,cubit pipi mnje2 dan ckp kuat2,, "aishhh,,kaw nk amek kos engineering nie 4 tahun ke kaw nk repeat jadi 8?" atao pun, "aish,,jgn bazir2 waktu,,mane tao kejap lagi mak cik kantin nk suruh basuh pinggan ke,,kan tak smpt nk buat pape"
haha..seyes sape jd roomate aq mmg stress.. erk? haha,, ala,,kaw ckp tak payah lah nk kuat smpi bilik sebelah dgr.hihi..

3)sentiase berangan yg kaw DAH capai cite2 kaw. "ohooohoiii,,bahagia nya rasaaa..."..haha.by doing that,scare tak langsung kaw mcm nk work for it tao..force diri sendiri.work for it bebeyh! :)

4)buat "note note kasih syg"..aicehhh name...haha. note yg bule inspired kaw la..letak kan note tu kat tempat yg slalu kaw tengok/nmpk.. dgn ade note2 mcm nie,kaw bace setiap hari,, diri kaw akan termotivated,,bukan kah begituh kalian kalian??ehehe.. contoh!! jum tgok "note note kasih syg" aq.. haha.. *seyes geli name tu.


dekat board meja study :)



gamba family :) rindu rinduan pembakar semangat!




dekat dlm loker :)

cermin :) nk tengok cermin kena senyum. hik3. =.= mengade.

Rasulullah :)

Allah :D 100% in love with Allah,insyaAllah,.




sile abaikan tulisan darjah tige aq tu.. aq buat assgmnt tak pakai font yg tuh eh.tgn aq mcm microsoft word,bule tukar2 font and size..haha..



hihi,,tu je utk entry kali nie.. ni pendapat aq je.. tak tao same ade berkesan utk kalian atao tidak.tp mungkin bule cube :) till then,slm..



Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.