+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

tarbiyah Allah
Saturday, November 12, 2011 | 8:28 PM | 2 cakap cakap
Assalamualaikum.bismillahirahmanirahim. :)

hamboi aish,giat nampak nye berblog hari ni yea..bagus bagus haha..

tadi main tweet ngn sahabat ukhwah fillah aq,izzyan nawwarah. <3 pastu dy tanye soalan yg buat aq mcm sebak kot.


iman iman iman.ya Allah..nervous nye lah haih kalao nk cerite pasal iman.. sbb iman sgt terumbang ambing lately.. ;( 3 bulan penghijrahan,sgt mencabar..byk perasaan perlu ditentang. sungguh,kadang rase tak kuat,kadang rase nk jatuh,tp alhamdulillah,so far tak rase nk give up,.alhamdulillah Dia masih pinjamkan kekuatan..

Allahuakbar..betul lah org ckp,nk hijrah mmg susah,tp nk istiqamah lagi susah. Allah Allah,make me stronger than i am..


dulu fana ade ckp die jeles dgn aq ngn yan. sbb alhamdulillah mase tu Allah je yg tao mcm mane nikmat nye yg kitorg rase..alhamdulillah nikmat iman masih ade dlm hati,tp skrg cpt je rase nk goyah..tarbiyah Allah mungkin.. hmm,ade je bende2 dtg nk menduga..ade je hal2 yg buat hati ni terlupe kat Allah even 1 minit..astaghfirullah.

kadang2 rase diri mcm fake.kadang2 rase ape yang aq dah buat ni ya Allah..kadang2 hati ni tipu hati sendiri.tak tao nk ckp cane ahh.. :(





don't give up! insyaAllah..terus bangkit aish..tak bule nk 100% buat semue ape yg kaw inginkan.pujuk hati tu,pupuk iman tu,yakin dgn Allah..jangan tipu diri sendiri,tp cube didik hati tu ye.didik hati utk cintakan Allah dan Rasul..


readers,sgt2 memrlukan doa kalian. :)
syukran jidan..salam 'alaik :)




Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.