+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

hutan
Thursday, February 23, 2012 | 10:02 AM | 0 cakap cakap

Assalamualaikum.bismillahirahmanirahim :)

woahhh lame nye tak updat blog.fiuhhh..sebab bzz.ke sebab malas? erkk.ntahh.

hari ni aq nk cerite satu cerite basi yg sgt basi yg dah busuk.haha.. cerite hutan gua.aiceh,tak sopan kaw ni aish ==,

oke,,sem break hari tu,kami warga palapes upnm telah meleburkan cuti sem kami utk masuk hutan..ohmaiii..tade cuti babe! start dgn latihan berterusan,seminggu,24 jam aktiviti.

LATIHAN BERTERUSAN
name pun berterusan,make nye mmg 24 jam lahh kami milik mereka.kene hell sampai tengah malam,,kena rokol,,kene paksa minum air berbotol2..adududu..time kene hell ngn officer tuhh,mangaii tuhan je lah yg tao.haha.sabar je lahhh.pastu baru balik bilik dah siap2 nk tido ,baru letak kepale,ade rokol dari senior ladies plakkk..memang lah kan 24 jam..huh..time latihan ni jugak kitorg PT (physical training) setiap pagi,dan ade kelas tentang CIW (conventional insurgency warfare) belajar tentang serang hendap dan pengkalan sume2 lahhh..


LATIHAN TAHUNAN
hahh,tu dia..latihan tahunan yg ditunggu2.. hutan hutan!jum jadi org hutannn.haha..berbekal kan boot yg berat dan bahu menanggung back pack kire2 50 kilo dan senjata M16,dengan hati yg pasrah ,aq meninggal kan katil di upnm.hihi..naik 3 tan woihhh!! ala yg lori askar yg besar tu.fiuhh,,tercapai jugak cite2 aq nk naik 3 tan,,al-maklum lahh,dr kecik nk jd askar.whoot whoott..haha..smpai ke destinasi,hutang raub pahang..yg sangat dara dan tak di masuki..kitorg kena buat pengkalan by platun.mase tu aq rase mcm "makkk!adek reti guna parang!adek reti tebang pokok!" haha..bangge woihh..nk buat khemah en,bersih kan kawasan pengkalan dan sebagainye..4 hari yg pertama di pengkalan,ouh man,,sgt enjoy dan rase cam piknik.,.haha.sebab kitorg just ade kelas teori je tak start practical lagi.keje nye asyik memasak je.haha..after 4 hari, bertukar pengkalan,,ouh man,mengangkat lagi back pack yg berat amat tuhh,,

model pinjaman-fateha a.k.a mama.. kenape mama?sebab die je yg masak.kat seksyen die lahh.. cam nie lah care kitorg masak,masak dlm tu,makan dlm tu.selame 10 hari. ^-^


-pengkalan baru
masuk pengkalan baru,semuanye jadi tektikal.pergerakan berjage2.alahai,tade lah berjage2 sgt pun.hihi.. pastu kene gali kubu sendiri.hadoyaiii,aq dah lah xl,,besar plak kan kubu tu aq nak kene gali utk muat kn badan sendiri.adehhhh..kubu tu guna utk 'stand to' waktu subuh dan maghrib,mean waktu perubahan keadaan.utk pemerhatian.so kene la meniarap dalam kubu smpi pegang m16 tu.. pastu malam2 ade 'sentri' pengawalan.kene buat rondaan,,nasib lah kalao malam tu ujan,lencun lah kaw ronda2..aq kena skali,,sentri time hujan lebat,mmg syiok lahh kan menggigil..


-serang hendap kenderaan.
nie first ambush kitorg,..seriously agak nebes sebab aq platun first..fiuhh.. ape yg kitorg buat? ouh itu rahsie negara,,tak bule dicerite. tapi sgt besttt menembakkk!!! haha..tak nampak musuh pun tembak je.ntah mane2 ntah aq tembak..ekeke..

ni gamba time kitorg baru lepas ambush.. lepak2 je sementara tunggu 3 platun yg lain selesai. :)


-serang hendap musuh.
oh my Allah!! serious aq takkan lupe time second ambush nie.sumpah tak lupe!! kitorang duduk,bukan duduk eh,meniarap 12 jam utk tggu musuh kluarr! ade lah duduk kejap2 pastu menirap balik..dan sepanjang malam sampai ke pagi adelah hujan!! kaw dpt magine tak aq beku macam mane? ya Allah,,mmg tak benti zikrullah mase tu smpai nanges2 sebab tak tahan dahh..tp bertahan jugakkk..bajet mcm musuh kluaar 2 3 pagi,rupe nye kul 7 ehh.12 jam lebih tggu dari pukul 6 petang semalam nye.fiuhh..time ambush nie aq tak tembak byk sgt,,sbb dah beku,tak larat nk cekah senjata. ==, tapi mmg tak bule lupe lahhh..

before berangkat ke tempat ambushh..semangat je time nie.. :D


model pinjaman;cek hanapiah a.k.a piah, haha..kalao tade die ni aq rase tak bising platun aq.klaka woihh die ni! hahah.piahh piahh :D


comel kn kitorg?? kene guling kat lumpur! tapi takpe,,sebab kapten saidi kesayangan yg suruh buatt..best oke guling2 lumpur dan buat masker..muke tegang semacam,haha.. :D



-attack city camp.
last ambush.. yg nie pun best lahh,,sbb last kn..mmg masing2 semangat gile lah .. "musuh dihadapan! seksyen satu gerakkk!!" ceyhhh... hihi.. best best sgt best!!



hihi.overall,,mmg sgt seronok 10 hari kat hutan.even stress sbb kene gatal2 sume.. and ade kes histeria lahh.kene gigit lipan lahh ape lahh.adehh,,serangga kat sane jgn ckp lahh.sume giant2.. time stand to aq bukan aim depan pun ,tgok semut, pacat, anai2. haha. sume besar gile eh..tak bule nk lari dah,kat situ tempat tidur diorg,situ jugak lah aq tidur 10 hari tu.. and time ni jugak lahh ukhwah kitorg sgt kuat.teamwork sgt jelas oke..byk bende yg seronok :D and aq rase platun aq yang terbaik kot? ekeke..perasannn.. hihi..

last,tengok la gamba2 nie.banyak lg,tp mls nk upload,and sory low quality.camera phone je.tu pun untung lah ade sorg bawak phone.haha..


geng keypo. haha.. sume byk mulut! ==,'


sile abaikan muke annoying. haha.. =='

senjata kami :D

sahabat seperjuangan,cewahh.,haha.



annual camp 2012 awesome! :D







Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.