+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

spread the love :)
Tuesday, March 13, 2012 | 3:00 PM | 0 cakap cakap
Assalamualaikum w.b.t. :)
bismillahirahmanirahim..

hey peeps..kaifahaluk? harap2 sihat,insyaAllah.. ohmaiii,,blog bagaikan rumah labah2.heuheuheu.
yeahh bebeyh,,utk entry kali nie,aq nk cerite sumthing yg sgt osem bagi aq.alhamdulillah.. walao pun agak lambat nk cite,,tp at least ade entry oke.dah,diam! =='

last saturday,,which 10 mac,, aq dengan sahabat2 yg lain ke JAWI(jabatan agama islam wilayah persekutuan) untuk satu program,bengkel/kursus naqib dan naqibah.. mashaAllah mmg best sgt2..ade talk dr pihak JAWI, JAKIM, and ade ustaz2 lain.. gabungan upsi dan upnm.dalam 30 org kot..ntahh..lebih kurang lahh,event tak ramai,,sgt lah dapat input yg bernas,alhamdulillah ya Allah.. pagi sampai petang ade talk.. pastu malam tu kami turun lapangan.. its not like dakwah yg mcm tabligh tu sume..but,,just a simple thing,,showing that islam is agama yg terbaik,,by showing attitude yg baik,tunjuk kan muslim sebenarnya prihatin.insyaAllah..kami diberi tugasan utk cari mad'u,,utk beramah mesra lah kan.cewahh.hihi..

at the moment nk smpai kat situ,sgt sgt sgt lah neves.. buat kat jalan chow kit en..kumpulkan org kat satu kawasan,,and mmg sgt pelbagai lah kann..penagih,mak nyah,,pregnant girls,org2 jalanan,ohmaiii.. mmg scary mase baru sampai tu.dah lah kami semua berjubah dan tudung labuh.agak kepelikan sikit.but,tak kesa lah,,teruskan jugak tugasan..

lebih kurang 2 jam setgh kat situ,,mcm2 yg kami buat.and aq dgn kak Alia borak2 ngn sorg gadis ni.. same umur ngn aq,, pregnant 8 bulann..and kami tak cerite pasal problem pun,,just to make her happy,,towards the end baru die cerite sikit pasal die..alhamdulillah,die skrg stay kat rumah kebajikan..tak pelahh,,semoga Allah merahmati die.. sgt seronok dpt kenal ngn die..perangai sgt lah gile,,buat shuffle dgn perut besa?gile comel eh.haha..

tgok gamba meh meh.. :D


upsi n upnm :)

guys :)
ustaz yg sgt best.. :D
fazira dan yusnia :)
during talk :)


kak alia sy! :3
ukhwah fillah..kak alia dan kak bib,,kakak ukhwah fillah sy. :) uhibbuki <3



alhamdulillah,,tu je utk entry kali nie..thanx Allah sbb bagi peluang doing sumthing yg tak pernah aq imagine skali pun utk buat... :')




Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.