+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

aq bukan!serious bukan!tp akan?
Tuesday, July 31, 2012 | 5:29 PM | 0 cakap cakap
Assalamualaikum.Bismillahirahmanirrahin.

it's been a year.. a year,,setahunn..setahun aq mengahadapi life style yg mencabar to improve my self.. setahun yang lalu,1 week before ramadhan,,i've made decision,yes, i wanna change my self..yet,, otak bersemak dgn mcm2 persoalan.. yang aq sendiri tak tahu jawapan nye ape.




beberape hari aq fikir,alone,,and the answer just one,.whatever you ask,the answer will be Allah.. always,, Allah.. kerane Allah,utk Allah,sebab Allah,, hanye Allah.. mase tu mmg rase nak berubahh,,dan tak fikir ape pun.. i cried when nobody on my side,,when i've to make decision to leave all the lagho things that i owned for 19 years..then i ask my self. kenape nk nangis,Allah kan ade.. :')

started new life, UPNM,,nobody know me,.nodody know siape aq sebelum bertudung labuh,,ohh yess,, ade 2 org je kot yg kenal aq,, azmira dan bell..they know me,but they dont even know what i've gone through,how,when,why.. so,just start new life! 

mase tu masih rase awkward2 dlm communication..kaw tahu?sebelum ni,mulut aq ibarat kereta api meluncur laju..the tudung help me much..aq jadi lebih concern dan berhati2 dlm tutur bicare,,even kadang2 terlepas.. tak slalu..alhamdulillah,,my appearence help me..mase awal2 tu,,aq mcm nampak kak bib sorang yg pakai tudung labuh..dan aq dengan sikap stereotype nya,, tade org pakai tudung labuh ke kat upnm ni? dan aq akan dipandang awkward kat sini? dan semua org akan pandang aq like ustazah? dan yes bebeyh,, it is not stereotype,that thing happen as well.. kaw tahu,upnm student nye tak ramai,,dan at first,,time aq baru masuk upnm tu,,tak ramai yg pakai tudung labuh,,dan bile aq pergi mane2,,org pandang aq awkward,,dlm kelas punn.. sobss.. dan org semua ingat aq nehh ustazah.. wal hal,,diorg tak tao yg aq pakai tudung labuh tak sampai sebulan pun mase tu..tapi,,biar lahhh.. slagi aq tak berlagak2 dan memandai2 macam seorg ustazah,,oke lah kot..mase tu,aq just smpi kan ape yg aq tao.. dan yes,aq menegur org,,insyaAllah dlm hemah..wal hal,,mase tu aq rase mcm "layak ke aq nak tegur org"...tp aq yakin,,kalao kite tegur org secara hemah,,kite juga akan ditegur utk kebaikan..


sampai lah aq kenal fazira,piqah dan kak alia.. mase tu rase,waa,,best nye,,kenape sbelum ni aq mcm tak nampak je diorg.haha.. so,kami ke masjid setiap hari same2.. active kan diri dalam badar (badan dakwah dan kerohanian).. badar,,byk bende yg aq belajar..dari alang,,dari ude,,angahh.. ohh,,lupe nak ckp,,kami adik bradik usrah ,ade along,angah ,ude ,acik ,etc.. tp yg paling buat aq kagum is alang.. aq suke pemikiran die,, fikiran yg bukan tak semena2 syadid tak tentu pasal.bile dgr die ckp,best,,byk ilmu mamat tuh.haha.. sory alang.. :') *selamat pengantin baru. hihi..


selalunye,ade usrah atau pun taklim lepas solat isya'.. kat situ lah aq kenal ramai org,, kak ain,kak era,kak hanan,fatin,,hanis,kak pahh, ramai lah lagi..aq bukan lahh byk sgt ilmu agama,,bukan jugak dah jadi abid dan alim.. kaw rase,,dgn setahun neh,,adkh aq bule tukar jadi seorg yg muslimah kaww kaww punye..bule ke? takkk punn.. tp,,dgn dekat kan diri dgn org2 yg nak cari ilmu Allah ni,,iman aq akan charge dgn baik.. kaw igt,iman aq tak discharge?discharge je weyh,,byk lagi bende lagho yg aq buat..astaghfirullahh.. byk je lagi..sedar atao pun tak,,byk je lagi..dan iman aq discharge dgn byk jugak..so,,aq kena slalu charge iman aq dgn majlis2 ilmu..


kadang2,,bile tade kakak2 tu,,tak tao kenape kwn2 aq suruh aq yg bg taklim dan usrah..mungkin sbb aq byk ckp..okfine..kadang2 rase mcm,hey mannn,,aq tak layak pun lahh nak bagi taklim or usrah,aq bukan baik sgt punnn,,tp sekali kaw talk bout islam,,awesome! that time kaw akan rase bunga2 bile semua org focus dgn ape yg kaw ckp..hihi.syok sendiri..tapi,,ramai yg igt,,aq ni berlatar belakang kan aliran agama,dan aq nie mmg ustazah dr dulu..ohh kemonnn,, i'm not! mungkin sbb aq konfiden terlebih kott? haha..ye lahh,,kite nak ckp soal islam kat org,,kena lahh confident..walaupun aq bukan sehebat mana yg 24/7 tawadu' dan solehah..aq cume mampu berusaha..selebihnya,milik Allah.. hari tu lepak2 study ngn bell,, pastu die ckp "weyh hari tu syakir tny aq pasal kaw" bell tu budak skola aq,syakir tu classmate aq kat upnm.. aq mcm pelik.. "tnye ape?" "die tny,,aish tu mmg camtu eh dr skola?" .."camtu cane?" .." cam suke bagi nasihattt,,mcm ustazah2." bahaha.hampeyh. =='


kadang2 rase nak lari jugakk..haha..pehal pehal pehall? hihi. lari dr high expectation org kat aq.. sbb aq malu dgn diri sendiri,malu dgn Allah.. sbb aq mcm tak improve utk jd better person.. sbb aq mcm masih doing sumthng yg Allah tak redha..sbb aq rase byk dosa jeh aq buat..sbb aq mcm rase aq tak jage iman dgn baik..sbb tu aq rase mcm,,"can u plzz stop call me ustazah?" haha..tak memasalll..tade lahh,,tu cume aq rase kadang2 jehh..selebih nye,,aq akan anggap tu satu doa dari kalian utk aq. :')  


hmm,,ntah lahhh,, aq pun tak tao nak describe feeling aq ni mcm mana.. tp,,insyaAllah aq sentiase bersyukur kat Allah,alhamdulillah.. hmm nak istiqamah sgt susaaa,,i admit it.. tp alhamdulillah,, paling tak pun,, aq istiqamah dlm menjaga aurat aq skrg nih..istiqamah dlm ibadat wajib,,istiqamah dgn al-quran. alhamdulillah. istiqamah menahan nafsu?yg tu mcm tak istiqamah,,nafsu nak shoping,nafsu nak tgok cite hindustannn,, nafsu,, nak stalker orgggg,,tak jage mate,tak jage mulut..ishh ishh..nafsu mengade2 manje2..grr,, erkk.. hahaha,, :'(


aq bukan baik,aq bukan muslimah solehah,aq bukan ustazah,,tapi aq akan jadi tu semua.sentiase berusaha insyaAllah..insyaAllah..


mcm terpanjang pulok entry aq nihh..ntah sape nak bace..haha.. aq cuma harap doa kalian,,supaya aq jd better muslimah yg Allah syg.insyaAllah.. :')


till then,assalamualaikum. :)



Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.