+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

ramadhan :D
Friday, July 27, 2012 | 1:03 AM | 0 cakap cakap
Assalamualaikum. Bismillahirahmanirrahim :)



alhamdulillah,,masih tak terlambat lagi rase nye nak ucapkan selamat berpuasa kepada readers terchenta.. bahaha.. *kaw hengat ade readers ke aish oihh..kaw je syok sendiri bace blog sndiri..ekeke* #kesian.


okay! so! hows ramadhan? good? perhaps! :')
bile tibe musim ramadhan nehh,,sronok je en enn..lagi2 bile dpt berpuasa kat ruma,dgn fmly.. alhamdulillahhhh.. nasib baik lahh short sem kat upnm tu di bubar kann..kalao takkkk,,makan hati je lahh aq puasa kat u..heuheuheu..


dan,,alhamdulillah..terawih masih lagi consistent..even kadang 8 kadang 20.hihi.. yg best nye,,tahun nehh,,surau dekat area rumah aq ni baru je beroperasi.so,,alhamdulillah g terawih berjalan kaki dr rumah..yeahh bebeyhh! setelah 20 tahun hidup,,baru lahh dpt buat ape yg aq impi2 kann.hah? tak lahh,,sblum neh mcm teringin nk jln kaki g surau,,pakai telekung dari rumaa,,mcm kat kampung2.ehehe.. tp tak dapek knn,sblum ni g surau naik kete ke moto ke.. so,alhamdulillah! insyaAllah,setiap langkah,lillahita'ala,, :')




bile solat berjemaah kat surau nehh,,feeling die mcm lain sket en enn..awhh.. maksud nye,,berbeza kalao surau kat u,yg rata2 is student,same age. tp bile kat sini,,yg dtg dgn anak nye lain,,nenek,opah,tok abah sume ade! how awesome islam is! unite! :) and,,aq rase sgt lahh tersentuh hati tengok budak2 kecik,yg girls lah kann,,pakai telekung kiut miut,,and solat dgn baik..i mean,tak main2 lahh,,just follow the imam.subhanAllah,, hebat parents diorg didik anak sekecil tu utk solat.. yelahh,,bukan senang budak2 kecik nak stick dgn solat terawih yg berakaat rakaat nehh..some how,aq terpikir,berjaya kahh aq nak didik anak2 aq nnt utk solat dgn baik diusia yg sgt sgt muda..Allah,,give me strength to be a good ummi! hmm,insyaAllah.. ade tu,,yg masuk solat isya' lmbat,,rakaat terakhir kot,,but she manage to be in jamaah..osem okay,sbb die tao utk ikut imam,and after salam,she continue the solat..ntah,,sbb aq rase aq bukan cm tu kot mase kecik,,so mcm impresssss terlebih pulok...haha.. ade tu,,datang dgn mak diorg ,,and semua girls,4 ke 5 org,,kecik2 belaka..comel ohhh..hebat betul mak die.. i want to teach my children the way  she did.berazam kot! teheee..insyaAllah..


hmm..so far,,ramadhan alhamdulillah,,but,, belum mencapai thp extraordinary lagi..haishh,,pemalas kaw neh aishhh.. :'( doakan patik ye kawan2..supaya tak malas2 dan beribadah pulun2.. jom! same2 kite! :D


til then,assalamualaikum..



Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.