+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

summer camp osem! :D
Thursday, November 15, 2012 | 6:12 PM | 0 cakap cakap
bismillahirahmanirrahim.

assalamualaikum! :D  before start, salam maal hijrah ya sahabat wa sahibah! :) semoga tahun baru yang mendatang ni menjadikan kite lebih baik dr tahun sebelum2 nya..semoga iman sentiasa di update!

okay mari mari,semua org,,tlg bersihkan blog aq yang bersawang2 neh. ==' okay dah diam,,duduk diam diam,bace entry latest nehh,,bukan senang aq nak update.hihi.bace,kbai. :D


weekend yg lalu,,patik telah menghabiskan masa,bersuka ria serta beronggeng ronggeng di teluk batik,perak..hamboihh,,huduh nya prangai anak dara beronggeng ronggeng oihh.. ;p  haha,tak lah,, we are having a camp..civil engineering camp,..yg dipanggil summer camp.. aq pun pelik,asal "summer" camp,,feeling2 mcm malaysia ade 4 musim ke hape? haha..lantak lahh..

preview sket teluk batik :D

perjalanan dimulakan pada hari jumaat..petang tu dlm kul 4 baru bertolak.. erkk,that time aq mcm neves tenggiling oihh..haha..tak tao la pehal..sebab tak pernah join event civil engineering kott?hahahaha.. yelaa,,sebab semua batch pergi,dr tahun 1 smpi tahun 4.. cehh,,bunyi mcm ramai je,,padahal 3 bus je pungg.. well,,upnm kan spastik sket student sikit..ekeke.. 

so,,along the way aq tak tido..eksaited ke hape ntahh..first time g perak oihh..jakun.. dah sampai tu,, aq dgn wan,,check in bilik dannnnnnnn,,, tido? yes! kitorang tido dan tak sedar guys call byk kali sbb dah start aktiviti! hahaha..senget gile woihh sampai2 terus tido. ;p well,sbenanye penat tggu lagi 2 bus tu tak sampai2,tu yang tetido tuuu.. :D

first night,, aktiviti buli buli junior! osem weyh..kire mcm ice breaking lahh utk junior perkenalkan diri mereka dan kenal senior2.. well u know,upnm is universiti yg paling hebat senioriti nye.. ngee ngeee.. so,,sepanjang umur aq hidup dan menjalani sesi ice breaking kat  mane2 tempat,, yang ini paling osem havoc dan gempak kot... haha..sumpah weyh kelakar.. mcm2 junior kena buat..mmg kena buli habis habisan ahh..kesian gilosss.. kena panjat pokok lah,silat ,zapin,,joget lahh,,dikir lahh..haha..mcm2.. yg penting semua osem main layan je..ye lahh,,gile tak layan,,senior yg suruh buat! hihi.. nasib baik last year punya camp aq tak g,,kalao tak mcm gitu lah gamaknye aq kena buli..heuheuhue.. malam tu habis about kul 2 pagi kot.. so balik bilik,terus tido!


the next day,, after breakfirst ,terus ke pantai and ade sukan pantai..wee wee.. best! seghonok beghonok ghonok! hehe.. ade ape je ehh,, futsal by intake,,sukaneka by batalion,, tarik tali..mcm2 lagi lahh.. but the best thing is komisyen pantai.. which is satu lagi aktiviti buli junior.bahahah *gelak jht* diorg kena bukak baju dan kena "rejam" dgn pasir..sobss,,aq mcm tak bule tgok part tu,,sebab kesian.hiihi..sakit kot,,merah2 badan diorgg..sobss.. tp,, diorg kan askar! hahahahaha.. pastu kena push up dlm air lahh ape lahhh.. mcm2 ahh diorg kena..hihi..kesian kesiann..takpe lahh,,tu benda turun temurun.. tp guys je la yg kena,ladies terselamat..haha..alahh,,ladies pun bape kerat je punggg.. ;)


pastu aq naik side kick..yg dok atas pelampung,pastu kena tarik ngn bot tu..sumpah jantung aq tertinggal kat blakang weyhh! laju gilaaaaaa.. hadoiiii.. 

ini clasmate aq.haha.. dah mcm nak tercampak keluar.. ;p
thats me! hihi.. osem kottt benda nie! series!




second night!! having a bbq.. okay,,this time,aq dgn wan tak berenti makan about 3 or 4 hours! haha.. org lain suma mkn2 pastu  lepak2 je.. yg kitorang,,dok kat tepi tempat bakar tu,,melantak je..haha. mase tu aq rasa "AQ BAYAR RM100" okay berbaloi! haha.. and ada karoke,malang nye,semua suara tak sedap,,namun tak patah kan selera aq utk terus makan.. hahahahaha... best!!

pastu,,lepas makan ,about pukul 12,, diorg ajak lepak tepi pantai..act,berat hati,,but layankan kejap sbb sume classmate kann.. dan,,buat camp fire! buat?haha.tak lahh,, bakar surat khabar,,ptg tu kitorg ade team building buat menara tggi2 *ehem,budak civil kannn* so,,bakar lah menara tu. haha.. ;p tapi ala ala camp fire betul jugak lahh.. :) nyanyi2..erkk..,mase tu aq pikir "ape lah aq buat kat sini" haha.. pastu,,ade battle of sajak.hahaha.okay ni sgt annoying! rahmat jiwang tahap tenggiling weyhh,,geli gilaaaa..haha.. tp kelakar lahh,,dan die agak hebat utk sajak romantik ngn ayat yg suberp depan kawan2 guys! haha.. kalao ade anugerah prince of annoying,aq bg kat kaw mat! ;p  and,aq dgn wan balik dlm kul 12.30,,sbb kitorg je ladies kat situ. tak manishh kott..haha..pastu sbb senior guys sume dah nak join camp fire tu kan,,so kami pun pulang dannnnn tido! :D



my classmate :)



pastu, last day,ahad,, pagi2 tu activiti pantai lg..this time! ohhh ohhh! mula2 aq ngn wan tanak basah,just like the day before,basah2 stokin je,,hihi.. pastu,,diorg ajak naik banana boat,sbb free..masuk dlm pakej..first2 wan tanak,,sbb ladies tak turun lg..yg ade cuma aq,wan ngn lecturer due org..takkan nak naik ngn guys pulakk... pastu bila junior ladies dah turun,baru lega! okay mari berbanana! time naik tu aq dpn skali kot!gile scary weyhh.. haha.. pastu die cmpakkan kitorg kat tengah2 lauttttt.. hadoiii..makkk ni dah lah gemokk nyah oiii..gigih lahh aq nak naik balik banana tu..fiuhh! hihi..ntah brape byk air masin ntah aq telan..puii.. dah habis naik pisang tu,,alang2 dah basah,,,bermandi manda je lahh kann..dan skali lagi aq ngn wan buat keputusan nak naik side kick tu.haha.second time! weeee.. skali lagi jantung tertinggal di blakang! haha! 

banana boat.. walhal bentuk pencil sbenanye,,pelik je lahh.. =='


done with pantai,time to go back! packing! dan majlis penutup.. dan balik upnm! so,pictures!


my classmate :')
intake 2010 civil engineering universiti pertahanan nasional malaysia



berada dalam kalangan lelaki yg sgt ramai,,ohh bukan perkara mudah.. haha..byk benda yg perlu dijaga..batas2 pergaulan sgt2 penting.. tp,diri ini tak bule terlalu syadid,,sbb dlm aspek study,study grup,assgmnt grup,, kiri kanan depan blakang adalah lelaki..nak tanak,,kena jaga hubungan baik dgn mereka semua.well,,diorg ni sgt osem sbenanye.. mcm2 watak,mcm2 karakter.. kalao tengah sedih,,ubat nye is pergi kelas,jumpa dgn si gonjeng gonjeng ini semua,komfem baik terus! seyes seyes.. haha.. being in this class,in this university,,in this community,, alhamdulillah okay..mereka okay.. selagi ada respect each other,everything will be okay ,insyaAllah.. dear classmate,thanx untuk gelak tawa yg dikongsi.. *okay okay aish nak tiru mat,jd jiwang tahap tenggiling* ;p  

thank you Allah,letak kan hambamu ini disini,,ada suka duka. :)

dan one more thing,peringatan utk aq,bile ada aktiviti mcm ni,tak bule nak happy sgt.. beringat.. haha.. balik je camp,smpai rumah , aq sakit2 badan dan demam.. see! Allah tegur lettewww..suke tak beringat kann..astaghfirullah.sorry yeah Allah. kawan2,,nnt ingt kan sy yeah!hihi..


till then, Assalamualaikum :)





Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.