+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

leftenan muda anak sarjan.
Tuesday, September 2, 2014 | 3:03 PM | 0 cakap cakap
#REPOST from instagram and facebook.


23 Ogos 2014..Alhamdulillah,Allah izin aku ditauliahkan sebagai leftenan muda. :') 24 ogos, wedding anniversary mak dan ayah..ayah,this is for you..I stand here,because of you.. hadiah ulang tahun perkahwinan utk mak dan ayah.adik tahu ayah dtg td.i can feel you ayah :') 


Pasti dan pasti,setiap org ada cerita masing2 di sebalik kejayaan hari ini..the moment bila di tauliahkan,teringat janji 5 tahun dulu..saat ayah terlantar bertarung nyawa,saat ayah dah tak lagi mampu berbicara,saat ayah tak daya mengukir senyuman kebiasaan..aku bisik kan di telinga ayah, 'ayah,adk janji adik masuk upnm mcm yg kite plan,adik janji akan rase ape yg ayah lalui hidup sebagai askar'..masa tu ayah tak respon pun,tp adk tau ayah dengar :')

Dari sekolah rendah,mmg nak sungguh jadi askar,sampai ke sekolah menengah,tengok loreng pun obses..dulu sampai nak masuk RMC,pastu nangis kaww kaww bile tau RMC tu utk guys je.kahkah..lps spm apply upnm,tp tak dpt,sanggup tolak tawaran asasi UM dan masuk kmns gara2 nak masuk upnm lps matrik..haha..nak masuk sungguh that time..askor beteii.

Bilamana Allah hadirkan hidayah utk jd yg lebih baik,2011,masa tu cita2 nak jd askar mcm dah terberhenti,tak tau sebab apa,mungkin dr segi pakaian dan cara sosial.mungkin..tp Allah izin,dpt masuk UPNM,yes,that time happy diaaaa,subhanallah! Bile dah lalui mcm2 latihan ketenteraan,aku sedar jiwa askar makin kabur,tp yang pasti,aku teruskan perjuangan ini hanya utk ayah,utk mak,dan utk family..aku kini,tak lah lah seobses dengan dunia askar,mcm dulu..tp hari ini,darjat kurnia yg diberikan,paku atas bahu ni,hadiah utk ayah,perwira dihati anak manja ayah ni :')

Moga ayah happy dengan kejayaan adk hari ni..i miss you ayah, al-fatihah..


Cerita Askar Leftenan Muda Aisyahira binti Sarjan Melan.





*saje post kat blog yg sunyi sepi ni..buat tatapan anak2 ummi nnt.ehh.lol



Labels: ,


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.