+Follow | Dashboard
I believe in Islam. I believe in Allah and peace.
aishOSEM?
About | Links | Stuff

| h o m e | | f a c e b o o k | | t w i t t e r | | i n s t a g r a m |


Heyy you! Assalamualaikum! Welcome to my World. Thanks for visiting.
hanya lakaran rasa dari gadis yang penuh perasaan.heuheu.

Be nice here.

-aish-
bottom







The Story Begins!

acah acah officer.
Wednesday, February 4, 2015 | 4:31 PM | 0 cakap cakap
bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum fellas! :) its February! ommjeee.. cepat nye masa berlalu..pheww.. 

okay, ape yg nak di omelkan dlm entry kali ni? muahaha..ofkos lah nak cerita pengalaman berhutanan sebagai officer.. kahkah.. officer lah sgtt.. ==, 

ditugaskan sebagai YO yg di attach dlm kompeni A,iaitu kompeni senior.. well, good experience.. tp boleh dikatekan aku mcm tak buat pape lah. haha.. satu kompeni, 6 org YO..5 guys,sorg lady.. kitorg just duduk kat bukit pertahanan tu je..check kadet okay ke tak.check kubu diorg ok ke takk. haha.. kitorg dgn sesuka suki nye buat shif sendiri..sape jaga malam,sape jade siang,sape tido atas bukit tu.. ahah.. padahal sepatut nye, we have to stay there 24 hours. tp like,who cares! bernasib baik sbb dapat oc yg super osem dan super sporting! best kott.. aku yg sengsorang ladies ni, cuma stay kat bukit petahanan tu dr tengahari sampai ke petang je,ikut trak 3 tan yg hanta makanan.. hahaha.. pastu balik kat kem kongkoi ,tido dlm bilik beraircond.. ahh nikmat percutian betul! haha,. frankly,secara overall nye, tak rasa stress pun ngn training kali ni as i am not a cadet anymore..cuma kena lah tempias sunburn tu ,kulit aku kan mulus sgt,pantang kena matahari dah burn, aigooo..stress.. ohh, lupa..before start fasa medan kitorg ade compass matching.. alhamdulillah it was okay..haha..sebabnye aku just ikut je budak2 ni.. diorg lah yg penat sbb bawak beg pack segala..iolls lenggang the kangkungs lah.. kohkoh *evil laugh* 

overall, takde lah exciting sgt pun, cuma okay lahh..dpt kenal ngn OC batalion lekir yg havoc gilos.dan kapten kasturi yg super cool,.heuhue..dan jd YO utk adk2 senior iolls,dan sabo org hensem jd ketua platun..ehh ehh.. haha..for the last time, (i guess) aku mengaskarkan diri dengan khemah tahunan ni..lepas nie takde dah kot..kot lahh.. :')



 the YOs :D













till then,
lots of love from
aish the acah acah officer 
:D





Labels:


Older Post . Newer Post




Copyright© All Rights Reserved. Fully owned by YOU.